Всички кампании

Подкрепи невидимите деца на Украйна


“Всяка война е война срещу децата”

Еглантин Джеб, основател на “Save the Children”

Център „Амалипе“ и Асоциация „Интегро“ се обединяват с организации от България и Молдова, за да помогнат на бебета и деца на украински бежанци в Молдова, които поради различни причини не могат да се придвижват към други европейски държави и са настанени при изключително тежки условия.

Една определена група от хора с бюрократични проблеми като липса на документи и без налични средства и възможности остават в капана на граничните зони – капан, който затваря и малко открехната на врата на надеждата за по-нормален живот, подслонът осигурен от другите страни, където хората могат да бъдат настанени и да останат заедно. 

Така стотици бебета и малки деца от бедни и маргинализирани ромски семейства страдат и надеждата за тях също е невидима. Особено тежка е ситуацията за майките с деца до 7 години. Те са настанени в центрове, в които храната  включително за най-малките е в постоянен недостиг, обричайки ги на гладуване. Условията за спане не са добри, липсват средствата за хигиена, а достъпът до топла вода и тоалетни са ограничени. 

Коалиция „Гласът на ромите“, заедно с други организации в Молдова, подкрепят тези най-уязвими групи сред бежанците с всичко, с което могат. Но вече изнемогват и имат нужда от подкрепа за да продължат да оказват помощ на нуждаещите се. Това мотивира Център „Амалипе“ и Асоциация „Интегро“ да откликнат незабавно. Целта на кампанията е да набере 10,000 лева, като набраните средства ще бъдат изразходвани единствено за детски храни, хигиенни материали и дрехи за децата, както и разходи за техните майки, свързани с децата.

Нека помогнем на най-уязвимите бежанци - децата!

Можете да подкрепите кампанията "Подкрепи невидимите деца на Украйна" и с дарителски SMS с текст DMS NEVIDIMITE на номер 17 777 за трите мобилни оператора

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Новини и коментари

Основна снимка
Теодора Крумова
Дарения
 2,175  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
29.06.2022
Дарители
14

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Център Амалипе и Асоциация Интегро

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  200  лв.
Ана Нончева  100  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Илия Русев  580  лв.

Инициатор

Основна снимка
Теодора Крумова

QR Code на кампанията

Подкрепи невидимите деца на Украйна - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта