Всички кампании

Дари надежда – спаси живот!


Днес тя е на 39 г., на защитено и спокойно място в Кризисния център – далеч от мъжа, който неколкократно насилствено я е трафикирал с цел сексуална експлоатация; далеч и от осиновителя ѝ, който я е насилвал сексуално от 13-годишна възраст. За съжаление белезите по тялото и в душата ѝ, както и еженощните кошмари я следват неотлъчно където и да отиде. Тя е тревожна, неспокойна, с чести промени в настроението, с прояви на паник атаки.

Бягайки от насилието, тя и другите пострадали жени забравят личните си документи, забравят медикаменти, които са им нужни в ежедневието. Не взимат нищо със себе си. Те просто бягат. Пристигат при нас само с дрехите на гърба си, а понякога и само по халат..

При нас идват много жени и майки, които са здравно неосигурени поради това, че са се посветили на отглеждането на децата си или пък мъжете им по една или друга причина не са ги пускали да работят. Всички те са преживели домашно насилие или са били трафикирани. Нима те не заслужават да бъдат здрави?

Пострадалите от домашно насилие и трафик жени и деца, които идват в Кризисния център, често имат спешна нужда от прегледи при различни специалисти, закупуване на лекарства и лечение, нужни са средства за медицинска и дентална грижа, издаване на медицински удостоверения, нужни за пред съда или здравна книжка при започване на работа, изследвания на децата при постъпване в детска градина. През 2021 година потребителите ни са общо 33 – 17 жени и 16 деца, страдащи от депресия или други психични заболявания поради продължителността и интензитета на упражняваното върху тях насилие от страна на партньорите в живота им, с хипертония, диабет, мозъчни сътресения, епилепсия, сърдечни заболявания. Малките ни потребители – децата - често са родени недоносени, след раждането си са недохранени, някои са с анемия и бета таласемия (най-тежката форма на анемия). Имали сме такива и с астма. Ние успяваме да гарантираме сигурност и безопасност на нашите потребители, но дори и за нас има непосилни неща - дефицитът на финансови средства за покриването на основните им здравни потребности.

Чрез настоящата кампания бихме искали да осигурим средства, с които да се погрижим за здравето на настанените в Центъра жени и деца, които ще използваме в рамките на 1 календарна година. Разчитаме на Вашата помощ, защото вярата за по-добро бъдеще не угасва в сърцата ни, тя продължава да пламти, защото човек без вяра е като дърво без корени, обречено да съхне и вехне. Тези пострадали жени и деца вече са спечелили важната битка за своята независимост, подкрепете ги в настоящата – тази за опазването на здравето и живота им!

 

Можете да подкрепите кампанията "Дари надежда, спаси живот" и с дарителски SMS с текст DMS ZDRAVE на номер 17 777 за трите мобилни оператора

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Новини и коментари

Основна снимка
Гергана Дудова
Дарения
 2,195  лв.

Целева сума
 4,000  лв.
Край на кампанията
30.06.2022
Дарители
37

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Кризисен център - Димитровград

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Galina Noonan  50  лв.
Анонимен дарител  25  лв.
Елица Иванова  300  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Ръчно изработен Великденски сувенир
от сръчните ръце на децата и жените в
Кризисния център. (Снимката е
примерна. Сувенирите ще бъдат
изпращани на случаен принцип, спрямо
наличните в момента.)

Общо 15 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Гергана Дудова

QR Code на кампанията

Дари надежда – спаси живот! - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта