Всички кампании

Дарете за изложбата 'Изгубени ангели' на ARTNIKO


„Преди известно време, докато се разхождах, забелязах бездомна възрастна жена с много изразителни очи и лице, на което беше изписан целият ѝ живот. Тя разбра, че искам да я снимам и започна да крещи към мен... Трябваше да избера: да се обърна и да си тръгна или да прекося улицата и да се извиня. Избрах второто. В продължение на две години я виждах да рови по кофите и я заговарях, до момента, в който ѝ направих най-прекрасния и прочувствен женски портрет. Този епизод определи подхода ми във фотографията.

Моят стремеж е да правя качествени портрети, като изграждам доверителна връзка с всеки, който заснемам. Искам да видя човешките емоции и затова съзнателно гледам в очите им, опитвайки се да разпозная чувствата, които изпитват. А те варират от отчаяние, до сърдечност и достойнство. Така влизам в техния свят, който другите просто подминават, сякаш са невидими и се опитвам да покажа изразителните лица на бездомните хора. Искам да преодолея предразсъдъците и всички да разберат, че бездомните са като нас“ - Николай Миланов – ARTNIKO, фотограф.

Подкрепете ARTNIKO да осъществи своята изложба „Изгубени ангели“ за да можем всички да се докоснем до техния чувствен, невидим свят. Да се опитаме да преодолеем предрасъдъците, да видим с очите си бездомните хора и да осъзнаем, че всички сме хора и имаме нужда от подкрепа.

Николай Милчев Миланов, известен като ARTNIKO е дипломиран социален работник. Работата му сред хората, които живеят в тежки социално-битови условия или на улицата, определя неговия фотографски интерес и избор на сюжет. С фотография се занимава от около 15 години. Снима предимно в сферата на социалната и портретна художествена фотография. Възприема своята работа като начин да информира обществото за проблемите на бедността и начина на живот на уязвимите групи от обществото. До момента е снимал във всички гета и махали на София и провинцията, както и в чужбина. Негови фотографии са използвани и от различни организации като  The Global fund for children, UNICEF, Програми по туберкулоза, финансирани от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария и др.

Предстоящата изложба "Изгубени ангели" на ARTNIKO e вдъхновена от едноименното произведение на Джон Милтън - "Изгубения рай" и за разлика от предишните черно-бели изложби на фотографа, ще бъде изцяло в цвят. Тя ще бъде поставена в Национална галерия „Квадрат 500“, зала №19 за периода 28.04.2022 г. - 12.06.2022 г. Официалното откриване ще се състои на 28.04.2022 година.

Целта на кампанията е да съберем 800 лв, с които ARTNIKO да завърши проекта си и да постави изложбата „Изгубени ангели“. Към момента той е получил финансиране от СО район „Красна поляна“ на стойност 800 лв., но тази сума не е достатъчна. Със събраните общо 1500 лв. ще бъдат направени принтове на 18 негови фотографии с размери 1 метър на 1 метър и 1 метър на 80 см., които ще бъдат каширани върху специални плоскости и ще бъдат окачени в галерията.

Подкрепете ARTNIKO и „Изгубените ангели“, защото всички сме хора и е хубаво да си помагаме!

Новини и коментари

Основна снимка
Зорница Симеонова
Дарения
 800  лв.

Целева сума
 800  лв.
Край на кампанията
14.04.2022
Дарители
3

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: Физическо лице

Даренията ще получи: Николай Миланов

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  672  лв.
Анонимен дарител  108  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Зорница Симеонова

QR Code на кампанията

Дарете за изложбата 'Изгубени ангели' на ARTNIKO - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта