Всички кампании

Дарете за детство без насилие!


Видях Дарина за първи път. Момиче на около 10 години, което напълно неочаквано за мен пристъпи плахо в стаята, в която работя. Веднага видях в погледа ѝ, че търси някого, с когото да сподели, който да я чуе и подкрепи. Тя беше от децата, подложени на системно насилие от собствените си родители и постъпило по сигнал в нашия кризисен център. Дарина, като много други деца приемаше насилието за нормална част от живота си. В нейното съзнание да я бият, да я обиждат и да я карат да работи бяха неща, които напълно заслужава и смирено изтърпяваше. А родителите ѝ според нея бяха в пълното си право да вършат това както с нея, така и с нейната сестра. Дарина седна на бюрото до мен и заразказва... Това, което чух ме натъжи изключително много – като майка, но и просто като човек.

Наскоро колега спомена, че е срещнал Дарина. С радост сподели, че тя е една порастнала девойка, уверена в своите способности, напълно осъзнала, че има право на уважително и разбиращо отношение от другите, да учи и да се развива според интересите си. На Дарина ѝ предстоеше да кандидатства в Художествената академия. Това искрено ме зарадва, защото си спомних, че тогава, при първата ни среща, на бюрото до мен Дарина спонтанно нарисува картина с много цветя и сърца... и ми я подари. „Когато рисувам, отивам в един друг свят, където се чувствам сигурна, в който всички се отнасят добре един към друг и си помагат“ беше споделила тя.

Помогнете на деца, пострадали от насилие да разберат каква е нормалната среда, в която трябва да живеят, да излязат от кръга на насилието в живота си и да продължат щастливо да се развиват!

#детствобезнасилие #щастливодетство #ненадетскотонасилие 

Подслон с приоритет деца, пострадали от насилие „Светлина“ на Фондация КОНКОРДИЯ България е делегирана услуга от Столична община. Това е единствения кризисен център в гр. София, който е специализиран само за деца с такива проблеми. При нас децата получават подслон, храна, дрехи, обувки, образователна и психологическа подкрепа; включват се в арт занимания, спортни активности, посещения на културни забележителности, екскурзии.

Кризисният център е предназначен за 12 деца, които остават при нас за срок до 6 месеца. През изминалата година сме помогнали на 20 деца като Дарина, на възраст между 3 и 18 години, претърпели някакво или съвкупност от много видове насилие. Общото за повечето деца, които постъпват при нас е това, че приемат насилието като начин на живот, нещо, което е напълно нормално да им се случва и което заслужават.

Бюджетът, който получаваме от Столична община за функционирането на кризисния център е недостатъчен. За да осъществяваме постоянно и качествено всички дейности, включително за режийни разходи се нуждаем от допълнителни финансови средства от 60 000 лева годишно. За това разчитаме на подкрепата на индивидуални и корпоративни дарители и на финансиране по проекти.

За 8 март стартираме една по-различна кампания – посветена на децата на майките. За да научим децата, майките и целите семейства, че насилието не е нормален начин на живот.

Целта на кампанията е да съберем 5 000 лв., с които да продължим да осигуряваме спокойна среда и уважение за децата, пострадали от насилие.   

Подкрепете децата, жертви на насилие! На територията на град София само тук те могат да получат това, което заслужава всяко дете: защитена среда и разбиране; възможност „да бъдат деца“ и да добият увереност да прекъснат кръга на насилие в живота си; да бъдат щастливи и да се развиват.

 

Фондация "Конкордия България" е включена в традиционната 8-мартенска кампания на фондация BCause в подкрепа на организации, които помагат на жени и деца, преживели домашно насилие.

Новини и коментари

Основна снимка
Зорница Симеонова
Дарения
 5,050  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
11.04.2022
Дарители
13

Категория на кампанията : Човешки права

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация КОНКОРДИЯ България

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Никола Йорданов  50  лв.
Paysafe Bulgaria  1,907  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Елица Иванова  100  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Свещ "Букет от рози", ръчно изработена
от младежи в риск в нашето Ателие.

Общо 10 дара са осигурени.
 

Дарете 50 лв. и ще получите:
Комплект Свещ сърце и Керамично сърце,
изработени от младежи в риск в нашето
Ателие

Общо 10 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Зорница Симеонова

QR Code на кампанията

Дарете за детство без насилие! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта