Всички кампании

Помогнете да създадем кризисен подслон за младежите от Чайната


Социалната Чайна във Варна е място, което предоставя защитена работна среда и менторска подкрепа за личностно израстване на младежи от проблемна семейна среда и младежи от институции. 

Много често нашите младежи попадат в предизвикателни житейски ситуации и трябва бързо да намерят място за нощувка или къде да прекарат седмица-две до разрешаване на проблема. 

Нека ви разкажем историите на Симона, Калоян и Даная /реални ситуации с измислени имена/

Симона /19 г./ задлъжнява към няколко фирми за бързи кредити и не успява да си плати наема в няколко поредни месеца, като не ни уведомява за това. Налага се да се изнесе от квартирата си, тъй като е изгонена от хазяина. Тя трябваше бързо да се организира, което й донесе много стрес и отсъствия от работа, за да се справи със ситуацията.

Калоян /16 г./ често изпада в конфликтна ситуация с членове на семейството си и трябва да търси квартира. Миналото лято в продължение на 2 седмици той спи в Чайната или където намери, през това време са откраднати личните му вещи. Екипът ни му осигури храна и медиаторство в разрешаване на конфликтната ситуация, но трябваше да търсим временно място, където той да отседне, да може да си вземе душ и да се наспи.

Даная /18 г./ се обади на свой колега в 1 часа през нощта след свада с член на семейството, за да го помоли да остане да пренощува. Успяхме да й намерим апартамент под наем и й дадохме заем за покриване на първоначални разходи за първи месечен наем и закупуване на чинии и т.н., но се наложи целият екип да се редуваме да й предоставяме място за временен престой, докато това стане. 

Ето защо бихме искали да ремонтираме едно от нашите помещения тук в Социалната чайна за ситуации като тези.

Подкрепете ни! Нека заедно създадем безопасно място за младежите, където ще знаят, че могат да пренощуват в кризисни ситуации, когато са под напрежение, изправени пред трудност или просто имат нужда от спокойно място да премислят живота си за ден-два. Разполагаме с помещение, което е в много лошо състояние и се нуждае от сериозна реконструкция. Помещението е изключително подходящо за целта - обособени собствени пространства с баня и тоалетна, климатик, съблекалня за момчета и момичета, пералня и сушилня, защото дори и нашите младежи да живеят с родител или самостоятелно, те рядко разполагат с пералня.

Искаме да отидем още по-далеч и да ги оставим да участват в изграждането на помещенията и по този начин да получат (особено за момчетата, които се интересуват от подобни дейности) важни умения и ценен опит, които могат да им помогнат да си намерят работа в бъдеще. 

За да изградим кризисния център, са ни необходими 30 000 лв.

Сумата включва разкъртване, изграждане на шахта, ел. и ВиК инсталация със санитарен възел, баня и перално, доставка и монтаж на фаянс и теракот, шпакловане и боядисване на стените, оборудване с шкафчета за лични вещи, място за почивка и съблекалня. 

Младежите, работещи в Чайната не са израснали в сигурна семейна среда, но заедно може да им осигурим подкрепа в трудните моменти. Дарявайки средства по кампанията, Вие дарявате безопасност.

Благодарим Ви! 

Новини и коментари

Основна снимка
Десислава Джипова
Дарения
 219  лв.

Целева сума
 30,000  лв.
Край на кампанията
27.05.2022
Дарители
2

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация 'Социалната Чайна'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  108  лв.
Анонимен дарител  111  лв.

Инициатор

Основна снимка
Десислава Джипова

QR Code на кампанията

Помогнете да създадем кризисен подслон за младежите от Чайната - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта