Всички кампании

Кауфланд подкрепя: стипендии "Готови за успех"


“Искам да съм успешен, защото желая да помагам на хора със сходна на моята съдба”, казва Теньо Георгиев - бивш стипендиант и настоящ дарител. В тези думи се крие духът на стипендаинтската програма "Готови за успех". Желанието да върнеш доброто, да оцениш подкрепата и да предадеш нататък!

За 16 години са отпуснати 1639 годишни стипендии на обща стойност 2 306 000 лв. Нашите стипендианти се обучават в престижни университети и специалности в България, те са мотивирани, целенасочени и активни. Нашата цел е стипендиите да имат най-осезаем принос за живота, успешното завършване на обучението и личностното развитие на децата и младежите, които ги получават. Ето защо, освен учениците в 12 клас и тази година за стипендии могат да кандидатстват и учениците в 11 клас. Размерът на стипендиите за ученици се запазва – 1000 лева годишно. Подкрепата за студенти в медицински специалности се увеличава: стипендиите за студенти за учебната 2021-2022 година остават 2500 лева годишно и ще бъдат отворени само за специалностите медицина, дентална медицина, рехабилитация и медицински сестри. Бъдещите лекари и сестри имат най-големи ограничения да работят паралелно с ученето си и най-дълго време се обучават и специализират с ниско възнаграждение.

Специалните стипендии за най-нуждаещите се продължава да набира кандидати: Тази стипендия е за студенти от всички специалности, които са в особено затруднение, ограничения и трудности да завършат обучението си. Със специалните стипендии ще подпомогнем деца и младежи, загубили и двамата си родители или отраснали в социални институции, или имат физически увреждания. Размерът на стипендиите остава 2500 лева годишно.

Стипендиите набираме изцяло от дарения – от хора и компании, които подкрепят младежите в усилията им да завършат образованието си. През учебната 2020/2021 година стипендии получиха 33-ма студенти от медицински специалности, 18 студенти, които се обучават в други специалности и 37 ученици от 26 града в България.

Новини и коментари

Основна снимка
Кауфланд
Дарения
 320  лв.

Целева сума
 1,500  лв.
Край на кампанията
30.04.2022
Дарители
8

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: фондация BCause

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  25  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Кауфланд

QR Code на кампанията

Кауфланд подкрепя: стипендии
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта