Всички кампании

Кауфланд подкрепя: фондация "Нашите недоносени деца"


Фондация "Нашите недоносени деца" е създадена през 2012 г. от 3 майки на недоносени бебета в подкрепа на преждевременно родените деца и техните семейства. Застъпваме се за правото на всяко новородено, което се нуждае от болнично лечение, да получи качествена и съвременна медицинска грижа, фокусирана върху нуждите на семейството и тяхното право да бъдат до детето си. Отвъд болничния период, работим за правото на всяко дете със специални потребности да получи подкрепа спрямо своите индивидуални нужди, която да гарантира неговото оптимално детско развитие.

За какво са ни нужни средства? Фондацията подкрепя детското благополучие чрез развитие на дейности в три основни направления:

  • Осигуряване на терапевтична подкрепа и консултиране за деца в ранна възраст с трудности в развитието и за техните семейства в Център за детско развитие “Малки чудеса”. Центърът е терапевтично пространство, създадено през 2017 г., в което психолози, логопеди и ерготерапевт подкрепят децата и семействата по пътя на тяхното развитие. Центърът провежда обучения за родители и специалисти, терапевтични групи за деца и семейства, както и уебинари и информационни събития на разнообразни теми. За да съществува Център “Малки чудеса” и да продължи да предоставя терапевтична подкрепа, са необходими 8 000 лв. на месец. 
  • Подобряване на материалната среда в неонатологичните отделения чрез обновяване на медицинската апаратура, необходима за обезпечаване на възстановяването на недоносените новородени и бебетата с влошено здравословно състояние. Фондация “Нашите недоносени деца” си партнира с близо 30 отделения в цялата страна. Стойността на дарената апаратура варира в зависимост от текущите индивидуални нужди на отделенията. 
  • Подкрепа и насърчаване на развитието на семейно-ориентираната грижа в неонатологичните отделения чрез изграждане на семейни стаи, както и чрез адаптиране на условията на средата, така че да я доближават възможно повече до тази на майчината утроба. Годишно, Фондацията си поставя за цел изграждането на поне две семейни стаи, чиято стойност варира според общото състояние на болничните помещения и включват ремонтни дейности, обзавеждане и декориране. Разходите по една стая могат да достигнат до 10 000 лв., ако помещението се нуждае от ремонтна дейност, изграждане на санитарен възел и подмяна на дограма и настилка.

Всяка година в България се раждат близо 6000 недоносени деца, които имат нужда от вашата подкрепа! Повече за нас: www.premature-bg.com

Новини и коментари

Основна снимка
Кауфланд
Дарения
 818  лв.

Целева сума
 1,500  лв.
Край на кампанията
30.04.2022
Дарители
12

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: фондация "Нашите недоносени деца"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  108  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Кауфланд

QR Code на кампанията

Кауфланд подкрепя: фондация
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта