Всички кампании

Помогнете да спасяваме повече годна храна


Гладът е ежедневие за всяко 4-то българско дете, за всеки 2-ри пенсионер, за всяко 5-то семейство!

Българската хранителна банка работи за намаляването на глада и недохранването, като спасява годна храна, която иначе би била унищожена! Към момента през складовете ни ежедневно минава около 1 тон напълно годна за консумация храна, с която всяка седмица успяваме да помогнем на поне 7 100 човека.

С отпадането на ДДС за дарените храни през 2017 г. очакваме поне двоен ръст на дарените количества годни, питателни плодове и зеленчуци, мляко, хляб и пакетирани храни.  

За да гарантираме напълно безопасността и качеството на храната, в нашия склад почистваме ежедневно и след всяко сотиране на плодове и зеленчуци - правим го ние, хората от екипа или с помощта на наши доброволци, но това ни коства много време и усилие, защото се прави ръчно.

За да отделяме повече време на храната и тя да достига по-бързо до нуждаещите се хора, трябва да закупим почистваща машина. Тя ще ни спести време и усилия, което ще използваме за спасяване на повече храни и за по-бързото им достигане до тези, които най-много се нуждаят от тях.

Българска хранителна банка работи по високи стандарти за хигиена, проследимост и съхранение на храната.

Можете да научите повече за нас и нашите дейности  на нашата страница във Фейсбук на https://www.facebook.com/bgfoodbank или в нашия уеб сайт https://bgfoodbank.org

 

Основна снимка
Цанка Миланова
Дарения
 0  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
30.06.2017
Дарители
0

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Българска хранителна банка
Не са получени дарения за тази кампания.
Станете първия дарител за тази кампания

QR Code на кампанията

Помогнете да спасяваме повече годна храна - Платформата
Платформата.бг © 2019. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!