Всички кампании

Нов живот без насилие за две многодетни майки от Кризисен център


Родителството е най-сложната и отговорна „професия“ в нашия живот, а децата са нашето най-голямо богатство. Да имаш три деца си е истинска благословия, но с нея върху плещите ти се стоварват и повече задължения, и ангажименти. Нашите две майки са многодетни – всяка с по 3 деца на възраст от 1 до 15 г. Те са точно от тези, които обичат децата, от тези, които никога не са и не биха се отказали от тях, от тези, които не са се разделяли за миг с тях, въпреки трудностите, през които са преминали.

Насилие у дома, агресия, сълзи, тревоги, лишения, страх, глад, болка, са малка част от изпитанията им досега, на които са станали свидетели и невинни детски очи.

Днес тези 2 борбени жени и 6 смели деца са далеч от насилниците си, направили своите първи крачки към промяна и опит да вземат живота си в ръце. Двете майки искат съвсем нормални, простички неща като достойна работа, подслон над главите си, средства, чрез които да задоволят нуждите на децата си от храна, добро здраве и образование. Тези майки имат хъс и желание, а в очите на децата има надежда!

Нека върнем вярата им в доброто у хората, като ги подкрепим и съберем средства за техния нов живот, след напускане на Кризисния център за жени и деца, преживели насилие и трафик - Димитровград, за да не се върнат в ада на домашното насилие!

Необходими са 3200 лв., с които да покрием разходите за 3 месечни наема за квартира за всяко от семействата, режийни разходи, дълготрайни хранителни продукти, козметика и консумативи от първа необходимост, както и сезонни дрехи и обувки за майките и децата. За едно от децата, момиченце на 1 г., са необходими и специални сиропи за апетит и подсилване на имунитета, тъй като е недохранено и физическото му развитие не съответства на календарната възраст. 

Призоваваме всички вас, добри хора, нека като добрия стар белобрад старец дарим на тези 2 семейства най-хубавия дар за Коледа – спокойствие, сигурност, увереност, че ще успеят да се справят с техния нов бленуван живот без насилие, когато срокът на предоставената им социална услуга изтече! А до тогава ние, от Кризисния център, ще им съдействаме да си намерят подходяща работа, за да може да си "стъпят на краката" и да се издържат и занаред, след преходния период, когато няма да са при нас.

Новини и коментари

Основна снимка
Гергана Дудова
Дарения
 3,800  лв.

Целева сума
 3,200  лв.
Край на кампанията
26.12.2021
Дарители
16

Категория на кампанията : Деца и младежи от институции

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Семейството на Дани, Диди, Сиси, Илко и на Соня, Митко, Галя и Ели

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Isobar Commerce - служители  600  лв.
Тереза Николова  50  лв.
Анонимен дарител  1,140  лв.
Симеон Василев  1,000  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Гергана Дудова

QR Code на кампанията

Нов живот без насилие за две многодетни майки от Кризисен център - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта