Всички кампании

Когато семейството се сблъска с немислимото - подари подкрепа!


„В един момент сърцето ми спря. А тъкмо се беше родило. Роди се моето недоносено бебе. Когато го видях толкова мъничко, крехко и оплетено с куп жички и апаратури, сърцето ми спря. Очите ми се замъглиха, а сълзите се стичаха по лицето ми. В този миг повярвах, че скоро ще мога да го гушна. Но съдбата не ми даде този шанс. Отне ми го. Безвъзвратно. Чувствам се съкрушена, изгубена, погълната от тъмнина. Точно сега имам нужда от подкрепа. Имам нужда от някого, който да ми помогне да повярвам, че това не е краят, че има останала някаква малка надежда в тази безкрайна безнадеждност. Не мога да се справя.“

Историята на тази майка може да се случи на всекиго. 

На нас тази история не ни е безразлична. За нас не е без значение какво се случва с родителите, които се сблъскват с немислимото - загубата на своето бебе. В тази трудна житейска ситуация те имат нужда да застанем до тях. 

Благодарение на вашата финансова подкрепа фондация „Нашите недоносени деца“ ще предложи на тези семейства безплатна помощ от психотерапевт. 

За да се справят родителите с тежката емоционална травма, се изисква дългосрочна работа с терапевт. Често тя е финансово непосилна за много от пострадалите родители. За жалост непреодоленият траур може да има своето негативно въздействие върху бъдещето на това семейство. 

Фондация „Нашите недоносени деца“ е първата неправителствена организация в България, създадена в подкрепа на недоносените бебета и техните семейства. Всяка година в България се раждат около 6000 недоносени бебета, но за съжаление някои от тях не успяват да се преборят за живота си. Стотици родители всяка година потъват в празнина и самота. Не знаят къде да намерят подкрепа, чувстват се изгубени, нямат сили да продължат. Освен мъката, често се оказва невъзможно за тях да потърсят професионална подкрепа от опитен терапевт поради финансови затруднения.

Надяваме се чрез вашата подкрепа да успеем да подкрепим поне 10 семейства, преживели загуба. 

Професионалната психотерапевтична помощ би осигурила на тези родители:

  • защитена среда, в която да споделят чувствата си, 
  • да работят с емоциите си, 
  • да преминат през болката по-лесно.

Терапевтичната практика е доказала, че хората, получили подкрепа след преживяна трагедия, успяват да приемат по-лесно случилото се, да се фокусират в настоящето и да погледнат смело към бъдещето. 

Можете да подкрепите кампанията с дарителски SMS с текст DMS RODITEL на номер 17 777 за трите мобилни оператора

 

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран  по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Новини и коментари

Основна снимка
Моника Златанова
Дарения
 6,857  лв.

Целева сума
 9,600  лв.
Край на кампанията
30.01.2022
Дарители
40

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация 'Нашите недоносени деца'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  2  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Божидар Филипов  1  лв.

Инициатор

Основна снимка
Моника Златанова

QR Code на кампанията

Когато семейството се сблъска с немислимото - подари подкрепа! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта