Всички кампании

Екипи за Конкордия 2: футболен отбор за момичета от уязвими групи


Ние сме „Футболен клуб КОНКОРДИЯ“ и нашата мисия е да развиваме и насърчаваме физическата кутура сред децата в риск чрез практикуване на играта футбол.

Футболът е полулярен по целия свят. Неговият език е универсален и разбираем от всеки, без значение на националност, религия и раса. Чрез работата на „Футболен клуб КОНКОРДИЯ“ децата могат да се докоснат до магията на екипната игра и взаимното уважение, които са важни ценности за тяхното бъдеще.

Сдружение "Футболен клуб КОНКОРДИЯ" бе регистрирано през 2015 г. В отбора участват около 25 деца от приют, седмична грижа или дневен център към фондация "Конкордия България"  и деца от кварталите Орландовци и Малашевци, които с ентусиазъм и желание се "хвърлят" във всички мачове. През настоящия сезон 2016/2017 г. отборът участва в детско-юношеското първенство на БФС за деца, родени през 2002 г. Тренировките се провеждат всяка седмица, а задължителен елемент за всички футболисти е да са подготвили домашните си и да не изостават в училище. 

Вече е сформиран и отбор от момичета на възраст от 10-14 години, които идват от социални институции за деца без увреждания  на територията на Област София-град, както и от маргинализирани общности на територията на столицата, предимно Орландовци и Малашевци. За да бъдат обхванати максимален брой деца, се свързахме и с училищата в района. С помощта на експерти и учители броят на трениращите момичета се увеличава, както се разширява и обхватът на дейността ни. Към момента имаме 12 трениращи момичета, като тенденцията е през първото полугодие да станат 20. Момичетата на "Футболен клуб "Конкордия“ ще имат възможността да покажат своите качества на футболни турнири под егидата на БФС още през 2017 г.

Целта на настоящата кампания е да се осигурят средства за закупуване на екипи - тениски и гащета, чорапи и футболни обувки, за състезателките от "Конкордия"-2.

Новини и коментари

Основна снимка
Футболен клуб
Дарения
 25  лв.

Целева сума
 800  лв.
Край на кампанията
31.03.2017
Дарители
1

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение "Футболен клуб КОНКОРДИЯ"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Гергана Ненова  25  лв.

Дар за дарители


Дарете 25 лв. и ще получите:
ръчно изработена свещ от ателие
"Конкордия"

Общо 32 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Футболен клуб

QR Code на кампанията

Екипи за Конкордия 2: футболен отбор за момичета от уязвими групи - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта