Всички кампании

Търся втора работа


Всички знаете, че когато става въпрос за дете с увреждане, неговата съдба е на първо място, а съдбата на неговата майка обикновено остава на заден план. Но за нас е важна съдбата на човек, на когото му се налага да се прости с работата си, която е работил досега, за да се грижи пълноценно за детето си. А щом се простиш с работата си, неминуемо изпадаш във финансов колапс, тъй като държавата не взима прекалено присърце съдбата на хората с увреждания и тези, които се грижат за тях.

Ние вярваме, че всеки човек има нужда от независимост – финансова, работна, личностна, за да живее достоен живот. Стимулирайки жените да работят, стимулираме самочувствието им и усещането за независимост – нещо, дадено на много от нас даром.

Сайтът „Оле Мале“ е замислен в помощ на майките на деца с увреждания и тяхната финансова и работна независимост. Нашата инициатива цели да събере на едно място трудът на майки на деца с увреждания или заболявания, които поради ежедневните грижи, които полагат, са възпрепятствани да посещават обичайните за повечето жени работни места и кога по принуда, кога по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си. На сайта Оле Мале всяка майка на дете с увреждане може да бъде самостоятелен артист, който със собствените си усилия издържа семейството си.

Посетителите на сайта могат да си закупят директно предмети, изработени от някоя от майките, да си поръчат нещо или просто да дарят средства в нарочна банкова сметка. Събраните средства ще бъдат използвани, за да се финасира закупуването на материали за работа, както и за курсове по професионална преквалификация, за да се даде дълготрайна и смислена възможност на майките на деца с увреждания да се издържат. 

 

Новини и коментари

Основна снимка
Елисавета Белобрадова
Дарения
 10,859  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
01.12.2017
Дарители
26

Категория на кампанията : Подобряване на средата

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Майко Мила"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Атанаска Николова  5  лв.
Красимира Маринова  5,969  лв.
Николета Станева  20  лв.
Ani Manuilova  600  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Елисавета Белобрадова

QR Code на кампанията

Търся втора работа - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта