Всички кампании

Помогни да създадем дом за гражданските организации във Варна


Социалната Чайна във Варна съществува вече 6 години и осигурява защитено работно място на младежи от проблемна социална и/или семейна среда или настанени в институции. Подкрепяйки ги, ние им създаваме възможност за независим начин на живот.

Благодарение на усилията на местните организации успяваме да им помогнем да се реализират сред напускане на резидентната услуга.

Чайната се в притегателен център, разпознаваемо място за гражданския сектор в сърцето на Варна. Вярваме, че наша отговорност е да помогнем на всички активни организации и хора, както те са помагали на нас- с ресурси, със знания, с опит, съпричастност, взаимопомощ и още много.

Ти, който четеш това, подкрепи Социалната чайна да изгради дом за гражданските организации във Варна. Даренията ще бъдат инвестирани в създаването на местна Къща на гражданските организации като уникален център за генериране на гражданска енергия. С подходящи обучения, услуги, пространства и контакти тя ще помага на организациите да бъдат по-адаптивни към ситуации на кризи, да са успешни социални предприемачи и да съдействат на хората в трудни моменти.

Нашите партньори от Български център за нестопанско право безвъзмездно споделят своя ресурс, менторство и помощ по пътя на случване на тази идея. Набраните с кампанията средства ще бъдат удвоени от центъра, за да може Къщата да стартира до края на годината. БЦНП повярваха в нас, довери ни се и ти!

В Къщата във Варна граждански организации ще работят по-успешно, като намират и прилагат решения на значими за всички ни обществени проблеми всеки ден. Ще се учат, ще пробват нови неща и ще градят.

Искаме варненци да се срещнат, да се вдъхновяват и свързват с идеите и инициативите на неправителствените организации и така заедно да постигаме повече и споделяме.,

Във Варна има над 50 граждански организации, а активните личности са безброй. За да разберем какви са проблемите и нуждите на сектора, направихме проучване чрез анкета. Повечето анкетирани не разполагат със самостоятелни офис пространства или зали за събития и срещи. Едва 7% от тях имат възможност да ползват правни и счетоводни услуги, а по-голямата част се нуждаят и от подкрепа при администриране на проекти. Повечето  организации работят на доброволни начала, правят чудеса от храброст и за тях каузата е на първо място. Най-често нямат достатъчно финансови средства, поради което и не могат да си позволят да развиват екипите си. А това е ключово важно, за да разгръщат потенциала си и да продължават да сътворяват добрини.

Новини и коментари

Основна снимка
Десислава Джипова
Дарения
 2,020  лв.

Целева сума
 4,000  лв.
Край на кампанията
22.12.2021
Дарители
18

Категория на кампанията : Подобряване на средата

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация Социалната Чайна

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  60  лв.
Лъчезара Димитрова  100  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Значка или картичка с лично послание

Общо 70 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Десислава Джипова

QR Code на кампанията

Помогни да създадем дом за гражданските организации във Варна - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта