Всички кампании

Нов автомобил за Център за Домашни грижи - гр. Раковски


'Каритас Витания' е благотворителна организация, чиято мисия е да служи на хората в нужда – бедни, болни, онеправдани, деца, семейства и самотни хора – и да призоваваме и насърчаваме всички хора с добра воля да правят същото.

Нашата визия е изграждане на справедливо и устойчиво общество, основаващо се на ценностите – любов, равенство и мир, където всеки човек живее с достойнство.

Фондацията е създадена през 2011 година, а през 2013 поема управлението на 2 центъра за домашни грижи, които обслужват възрастни, бедни, болни и самотни хора в 4 населени места.

Единият от тях – Център за домашни грижи в гр. Раковски е създаден през 2002 година и от тогава екип от медицински сестри ежедневно предоставя медико-социални услуги в домовете на нашите бенефициенти.

Вярваме, че старостта може да бъде изживяна достойно, а самотата може да бъде преодоляна с любов, внимание и грижа. Именно поради тази причина вече 19 години нашите медицински специалисти са в подкрепа на самотни, бедни, болни и трудно подвижни хора, посещавайки ги там, където се чувстват най-сигурни – в техните домове. Само по този начин повечето от тях имат достъп до качествени медицински, социални и здравни услуги, насочени към подобряване качеството на живот и достойно изживяване на старините.

За да осъществяват своите ежедневни задължения, медицинските служители на центъра използват 2 автомобила – тип пикап, с които ежедневно посещават домовете на бенефициентите, а също така посещават личните лекари на възрастните хора, пазаруват лекарства и продукти от първа необходимост, а понякога дори и транспортират до болнично заведение за преглед.  

Нашите два автомобила са вече почти на 20 годинки, в които вярно служиха за изпълнението на нашата мисия, но вече изнемогват. Постоянно са в сервиза за ремонт и това изключително затруднява работата на екипа ни.

Смятаме, че дойде моментът да ги заменим с нов и се надяваме още 20 години да изкараме с новия!

Нашата цел е да съберем сумата от 30 000 лв., за да закупим нов или малко употребяван автомобил, който да отговаря на нашите нужди.

Нуждаем се от вашата финансова подкрепа!

Нуждаем се от вашето споделяне на тази кампания!

Ако се замислим – достатъчно е 1500 човека да отделят по 20 лв. (може и повече?) от своя бюджет и нашата мечта би станала реалност!

Ако искаш да си сред тези 1500 – действай сега!

 

Новини и коментари

Основна снимка
Мария Чепишева
Дарения
 550  лв.

Целева сума
 30,000  лв.
Край на кампанията
30.09.2021
Дарители
6

Категория на кампанията : Трета възраст

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: 'Каритас Витания'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Мартин Матейчин  100  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  60  лв.
Manuel Roblizo  180  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Ароматна свещ, изработена в социално
предприятие "Работилница на Каритас"

Общо 100 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Мария Чепишева

QR Code на кампанията

Нов автомобил за Център за Домашни грижи - гр. Раковски - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта