Всички кампании

Нов автомобил за Център за Домашни грижи - гр. Раковски


Вярваме, че старостта може да бъде изживяна достойно, а самотата може да бъде преодоляна с любов, внимание и грижа. Именно поради тази причина вече 19 години нашите медицински специалисти от „Център за домашни грижи“ в гр. Раковски са в подкрепа на самотни, бедни, болни и трудно подвижни хора, посещавайки ги там, където се чувстват най-сигурни – в техните домове. Само по този начин повечето от тях имат достъп до необходимите им медицински, социални и здравни услуги, насочени към подобряване качеството на живот и достойно изживяване на старините.

За да осъществяват своите ежедневни задължения, медицинските служители на центъра използват 2 автомобила – тип пикап, с които ежедневно посещават домовете на бенефициентите, а също така посещават личните лекари на възрастните хора, пазаруват лекарства и продукти от първа необходимост, а понякога дори и транспортират до болнично заведение за преглед или медицинска интервенция.

Нашите два автомобила са вече почти на 20 годинки, в които вярно служиха за изпълнението на нашата мисия, но вече изнемогват. Постоянно са в сервиза за ремонт и това изключително затруднява работата на екипа ни.

Смятаме, че дойде моментът да ги заменим с нов и се надяваме още 20 години да изкараме с новия!

Нашата цел е да съберем сумата от 30 000 лв., за да закупим нов или малко употребяван автомобил, който да отговаря на нашите нужди. В периода 07-09.2021 успяхме да съберем сумата от 7000 лв. Остават ни още 23 000 лв!

Ако се замислим – достатъчно е още 1150 човека да дарят по 20 лв. от своя бюджет и нашата мечта би станала реалност!

Всяка помощ е от значение! Разчитаме на теб!

„Каритас Витания“ е благотворителна организация, чиято мисия е да служи на хората в нужда – бедни, болни, онеправдани, деца, семейства и самотни хора – и да призоваваме и насърчаваме всички хора с добра воля да правят същото.

Нашата визия е изграждане на справедливо и устойчиво общество, основаващо се на ценностите – любов, равенство и мир, където всеки човек живее с достойнство.

Фондацията е създадена през 2011 година, а през 2013 поема управлението на 2 центъра за домашни грижи, които обслужват възрастни, бедни, болни и самотни хора в 4 населени места.

Единият от тях – Център за домашни грижи в гр. Раковски е създаден през 2002 година и от тогава екип от медицински сестри ежедневно предоставя медико-социални услуги в домовете на нашите бенефициенти.

Новини и коментари

Основна снимка
Мария Чепишева
Дарения
 1,548  лв.

Целева сума
 23,000  лв.
Край на кампанията
29.12.2021
Дарители
14

Категория на кампанията : Трета възраст

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: "Каритас Витания"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Ирина Диамант  300  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  200  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Ароматна свещ, изработена в социално
предприятие "Работилница на Каритас"

Общо 100 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Мария Чепишева

QR Code на кампанията

Нов автомобил за Център за Домашни грижи - гр. Раковски - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта