Всички кампании

Лятна Старт Академия - 5.0 - Еколози


Актуална информация към 14.06.2021:

"Сърдечни благодарности на всички, които се отзоваха на призива за събиране на средства! Културният институт към посолството на Франция се заинтересува от тази значима кауза и затова спираме набирането! Обещаваме, че заедно с нашите партньори от Health and Social Development Foundation ще успеем за поредна година да направим успешна и запомняща се Лятна академия!"

Освен топлото време и дългоочаквана почивка за някои от нас лятото носи още една голяма емоция - Лятна СТАРТ академия!

Какво е Лятна СТАРТ академия:

СТАРТ академията е е едно необикновено лятно училище, което за пета поредна година ще посрещне своите възпитаници в столичния квартал “Факултета”. Ще дадем на децата възможност да наваксат някои пропуски по български език и математика, натрупани през учебната година, като им осигурим три седмици допълнителни занимания в една развиваща и приятелска атмосфера.

От 12 юли при спазване на необходимите противоепидемични мерки в академията ще се обучават 40 ученици от 1. до 5. клас, които освен детското любопитство към света и желанието и да учат през лятото, споделят и още нещо - всички те са от ромски произход, живеят в сравнително затворената общност и имат нужда от допълнителна подкрепа, за да развият потенциала си.

Всяка година академията е посветена на определена тема. 

През 2021 година учениците в СТАРТ академията ще влязат в ролята на студенти във Факултета по биология и екология - ще посещават лекции и семинарни занятия, ще имат свой факултетен номер и ще получават помощ от научни ръководители и асистенти. Опазването на околната среда става все по-важно за бъдещето на нашата планета и здравето на хората, а от нас зависи да предадем на децата посланието, че всички ние сме тясно свързани с природата и че нейното опазване е в нашите ръце.

Кои сме ние:

Академията се организира в партньорство между фондация СТАРТ АКАДЕМИЯ СОФИЯ и фондация HESED. Към екипа всяка година се включват професионалисти от елитни учебни заведения, които водят занятията на децата. Заедно с учителите работят помощник-учители от общността в кв. “Факултета”, а като добра традиция се утвърди и включването като доброволци на вече пораснали ученици на СТАРТ академията. В класната стая каним и вдъхновяващи гост лектори, които припознават нашата кауза.

Снимки и видео материал може да разгледате на нашата фейсбук-страницата тук.

Как да ни подкрепите:

Както всяко нещо, академията има разходи - за осигуряване на лека закуска за децата, копирна хартия и учебни консумативи, възнаграждения на учителите, дезинфекция и хигиенни материали. 

 

За да подкрепите Лятна СТАРТ академия, дарете избрана от вас сума и споделете нашия апел в Платформата със своите контакти! Ако имате още идеи как да ни подкрепите, може да ни пишете на office@startacademy-sofia.org

Новини и коментари

Основна снимка
Милена Димитрова
Дарения
 325  лв.

Целева сума
 3,000  лв.
Край на кампанията
13.06.2021
Дарители
6

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация Старт Академия София

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  30  лв.
Cvetelina Todorova  100  лв.
Анонимен дарител  45  лв.
Maria  100  лв.
Траян Траянов  30  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Картичка или рисунка от учениците

Общо 10 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Милена Димитрова

QR Code на кампанията

Лятна Старт Академия - 5.0 - Еколози - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта