Всички кампании

Направи подарък на недоносено бебе


Недоносените бебета са изправени пред редица предизвикателства още от момента на своето раждане. Всяко бебе води своите "битки" и има своята история, която е важно да бъде записана - “Кога започнах да дишам сам?“ "Кога започнах да се храня без сонда?" "Кога се прибрах вкъщи?" са все въпроси, чиито отговори е важно да отбележим подобаващо, защото това са големите постижения на всеки малък герой. В "Дневник за герои" родителите записват не само промените около развитието на техните бебета, докато се възстановяват в неонатологичното отделение, но и съдържа цялата необходима информация около бъдещото проследяване на здравословното развитие на децата.

С набраните средства 100 семейства, чиито деца в момента се намират в неонатологичните отделения в страната ще получат своя “Дневник за герои“.

"Разплаках се от щастие, когато от отделението ми казаха, че Венци вече е извън кувьоза и съвсем скоро ще си го вземем вкъщи. Когато се прибрах след свиждането, отворих дневника и залепих стикера "Вече съм на креватче!" в дневника му, толкова отдавна си мечтаех да го направя! Разлистих страниците назад, прочетох записките, които съм си водила, когато съм го посещавала, първата негова снимка, която бях залепила... там бе едва 820 грама. Някак, всичко, което ни се бе случило за тези месеци раздяла, бе вътре... в снимки, разкази, записки, бях забравила, че две седмици след раждането му, когато ситуацията беше критична, бях дала дневника на най-близките ми приятелки, които му написаха послания за сила и бързо оздравяване - малки писма до моя син, които ми дадоха сили да вярвам, че той ще се справи, защото аз, татко му и всички около нас нямат търпение да се срещнат с него!"
Искра, майка на Венци

Новини и коментари

Основна снимка
Надежда Дренска
Дарения
 228  лв.

Целева сума
 3,700  лв.
Край на кампанията
04.07.2021
Дарители
3

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Нашите недоносени деца"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  108  лв.

Инициатор

Основна снимка
Надежда Дренска

QR Code на кампанията

Направи подарък на недоносено бебе - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта