Всички кампании

Потенциал на 100


Click here to see the english version

Тази година отбелязваме 100-годишнината от рождението на нашия основател и най-голям вдъхновител - принц Филип, херцога на Единбург, и неговия огромен принос към развитието на милиони млади хора по света. Празнуваме неговото дело и пример със специално посветена кампания “Потенциал на 100”, чрез която бихме искали да приобщим още повече хора към каузата ни - развитието на безкрайния човешки потенциал за по-добро утре.

Като програма за личностно развитие на младежи, Международната награда на херцога на Единбург лицензира, обучава и подкрепя училища от цялата страна, които имат интерес и желание да бъдат представители на глобално признатата програма. С вярата, че във фокуса на училищната институция винаги са били не само академичното знание, а и изграждането на социални умения, учителите влизат в ролята на вдъхновяващи наставници на своите възпитаници.

Изминалата предизвикателна година ни показа, че все повече ученици от различни региони в страната изявяват желание да развиват универсални и житейски умения. Ако в близост до себе си те нямат лицензирано училище или организация, са лишени от шанса да се включат в програмата. Към момента в програмата участват над 680 млади хора в България, които срещат подкрепата на повече от 200 обучени наставници.

Следвайки стремежа да осигурим на всеки млад човек на възраст между 14 - 24 г. достъп до програмата на Наградата, формулирахме целта на настоящата кампания „Потенциал на 100”. Събраните в обхвата ѝ средства ще използваме за създаването на виртуален/онлайн център на Наградата в България. За да реализираме този проект е необходима сумата от 18 хил. лева, която да ни позволи да изградим виртуална платформа за прилагането на програмата. Това ще направи възможно:

  • включването на младежи от всяка точка на страната в Наградата, без да зависят от наличието на лицензираните оператори в техния регион;
  • участието на наставници на младите хора от различни сфери на обществения живот и безплатното им участие в международно признат обучителен курс;
  • адаптация на методологията на обучението и инструментите за работата с младежи от специалисти и експерти, за да се реализира онлайн;
  • изготвянето на обучителни материали за участниците и техните наставници, за да се засили чувството на принадлежност към общност от активни и инициативни доброволци.

Чрез създаването на виртуален център предвиждаме да започнем работа с до 200 нови младежи от различни региони на страната, които за заявили своето желание да предизвикат възможностите си.

Кампанията е част от глобална инициатива под надслов “Founder‘s 100”, която цели да повиши осведомеността относно важността на неформалното образование в подкрепа развитието на младите хора.

Повече за програмата на Наградата

Като глобална водещата лидерска програма за личностни постижения, Наградата работи в училища, организации и онлайн центрове в целия свят. Участниците във всяко ниво, заедно с вдъхновяващи наставници, си поставят амбициозни цели в няколко направления - Доброволчество, Физическа активност и Умения и Приключение сред природата. Така Наградата насърчава младите хора да канализират креативната си енергия в структурирани занимания, да развиват самодисциплина при определяне и постигане на цели, да формират лидерски качества и умения за работа в екип. Чрез програмата милиони младежи по света откриват безграничния си потенциал и се подготвят за предизвикателствата на света.

Именно вярата в безкрайността на потенциала е в основата на кампанията “Потенциал на 100”, чрез която искаме да:
Да ВДЪХНОВИМ безкрайния потенциал — чрез мрежата ни от училища, организации и отдадените на казуата наши посланици, в лицето на учители и директори на училища;
Да помогнем за ОТКРИВАНЕТО му — достигайки до младите хора на възраст 14-24 г. и да ги насърчаваме да разгърнат мечтите и възможностите си;
Да се ЗАСТЪПИМ за него — с устойчивост на инициативите ни, благодарение на институционални партньори;
и
Да ИНВЕСТИРАМЕ в него — с подкрепата на корпоративните ни партньори и индивидуални дарители, които споделят нашите ценности.

Видео: https://youtu.be/W9nDu33Y7qo  

Новини и коментари

Основна снимка
Евгения Ковачева
Дарения
 520  лв.

Целева сума
 18,000  лв.
Край на кампанията
30.07.2021
Дарители
6

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Международна награда на херцога на Единбург – България

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Милена Стратиева  50  лв.
Полина Мачеева-Йорданова  50  лв.
Любомира Велчева  100  лв.
Валентина Василева  100  лв.
Елица Баракова  120  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
благодарствено писмо + стикери

Общо 100 дара са осигурени.
 

Дарете 100 лв. и ще получите:
тефтер

Общо 30 дара са осигурени.
 

Дарете 200 лв. и ще получите:
тениска

Общо 25 дара са осигурени.
 

Дарете 500 лв. и ще получите:
покана за тържествена церемония по
награждаване на младежи + сертификат
за дарение

Общо 10 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Евгения Ковачева

QR Code на кампанията

Потенциал на 100 - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта