Всички кампании

Да помогнем на пациентите с хемодиализа!


Пета градска болница се нуждае от вашата финансова помощ! Необходим  е поне един нов бус с капацитет 8+1 места, за да извършват превоз на пациенти на хемодиализа. От 2018 г. до настоящия момент са извършени 12 951 хронодиализи, като същевременно са извършени и 624 спешни хемодиализи.

Към момента имат един бус с първа регистрация от 2006 година (взет на старо), който от товарен е пригоден на пътнически и превозва по 16 човека на ден, на две смени всеки ден без неделя. Местожителството на повечето от пациентите е София-област и поради тази причина на ден се изминават средно около 220-240 км. Към момента бусът е с пробег над 350 000 км, без работещ климатик и отварящи се прозорци. След интервенцията пациентите се чувстват слаби и изтощени, важно е температурата в превозното средство да бъде регулирана.

Хемодиализата е процедура, при която кръвта на болния се филтрира и "пречиства" от отпадните азотосъдържащи вещества, ненужната вода и соли. Чрез хемодиализата се регулира артериалното кръвно налягане и баланса на електролитите (калий, натрий, хлор, фосфор и калций). Прилага се при наличие на бъбречна недостатъчност, в отделни случаи при спешни състояния на предозиране на медикаменти и прием на отрови. Всяка процедура е между 4 и 8 часа.

Сумата, необходима за закупуването на 1 брой пътнически бус 8+1 места е 50 000 лева с ДДС.  Болницата може да събере с крайни усилия 10 000 лв.

Новини и коментари

Основна снимка
Светла Паркър
Дарения
 150  лв.

Целева сума
 40,000  лв.
Край на кампанията
13.08.2021
Дарители
2

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация 'Приятел в нужда'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Светла Паркър

QR Code на кампанията

Да помогнем на пациентите с хемодиализа! - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта