Всички кампании

Към реки и водопади


Време е за нови приключения след срещите ни с приказния подземен свят и неговите обитатели - прилепите.
Сега се отправяме към водни приключения към реки и водопади. След посещенията ни в пещерите и вълнуващото преминаване по въжен тролей над Фотински водопади сме готови да посрещнем още едно предизвикателство - водни приключения.

Разчупихме стереотипа, преминавайки ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ с тези от нас, които се намират в неравностойно положение.

Показахме, че и ТЕ могат да имат различни и по-екстремни преживявания.

Преминахме границата на социалното изключване, създавайки мостове между човешките сърца.

На прага сме на едно по-различно преживяване - за най-смелите - достигане на водопад Скаловитец с всъдеходи, преминаване р. Златна Панега на водни колела, преминаване с лодки на езеро, теглени от плувци.

Нашето най-силно желание е да направим участието в мероприятията безплатно за хората в неравностойно положение, да им доставим една различна и силна положителна емоция, за която мнозина дори не смеят да мечтаят.

Тези наши инициативи привличат интереса и участието на все повече хора. До момента сме направили възможно посещението на труднодостъпните пещери за над 150 човека с увреждания. Това е една истинска история за екип от над 130 доброволци, които рисуват усмивки върху лицето на другия.

Наши верни партньори са Планинско спасяване Пазарджик, Пещерно спасяване, Водно-спасителна служба, Аварийно спасяване Пловдив и множество доброволци, присъединяващи се към всяка инициатива.  Най-смелата ни инициатива беше преминаване по тролей с дължина 130 м над Фотинските водопади. Емоция, която малцина са изпитали, но стана възможна за 18 човека със затруднена подвижност.

Носители сме на наградата на TimeHeroes 2019 - в категория СМЕЛ ПОДХОД: https://awards.timeheroes.org/ela-i-ti-foundation-2019

Спечелихме проекти, с частично финансиране от СТОЛИЧНА ПРОГРАМА "СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ" 2020 и 2021, Дирекция "Култура" - Столична Община 2021, Столична програма "София - град на младите и активните" 2021

С набраните средства ще подсигурим специализиран инвентар,  специализиран транспорт и специализиран екип от придружители /мин. 25 човека/

Нека заедно бъдем причината за усмивката на лицето на другия!

Новини и коментари

Основна снимка
Фондация Ела и Ти
Дарения
 728  лв.

Целева сума
 950  лв.
Край на кампанията
03.07.2021
Дарители
12

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация 'Ела и ти'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  25  лв.
Стефания Каменова  100  лв.
Teodora  50  лв.
Анонимен дарител  30  лв.

Инициатор

Основна снимка
Фондация Ела и Ти

QR Code на кампанията

Към реки и водопади - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта