Всички кампании

Преходно жилище - път към независим живот


Помогнете ни да ремонтираме първото в страната ни Преходно жилище за пострадали от насилие! 

Преходното жилище е форма на социална услуга, в която хората водят независим начин на живот, подпомогнати от професионалисти, за придобиване на умения за самостоятелен начин на живот. 

Създаването на Преходно жилище е естествено продължение на програмите, които Фондация "П.У.Л.С." реализира в подкрепа на пострадали от насилие. Благодарение на проекти и добри хора закупихме голям апартамент в близко населено място. Жилище, което се намира в близост до училище, детски градини, магазини, болница и други важви места. Жилище, чиято основна цел ще бъде да помага на пострадали от насилие да си стъпят на краката и да продължат живота си самостоятелно, след напускане на Кризисен център или друга подобна услуга. 

С покупката на апартамента ресурсите ни за неговото обновяване намаляха значително. Благодарение на подкрепата от наши приятели имаме мебели, посуда и други нужни вещи, но остава въпросът с основния ремонт, който е нужен за да се пригоди жилището за ползване. 

Необходима е подмяна на дограмата, входната врата, ремонт на банята и стаите - поставяне на гипсокартон и боядисване, подмяна на подовите настилки. 

При изключително икономичен ремонт са ни нужни около 7000 лв., за да пригодим жилището за ползване в следващия месец. 

Преходното жилище ще бъде с капацитет 6 човека и ще позволява на десетки хора ежегодно да направят своите първи стъпки към самостоятелен живот без насилие.

Кризисният център на Фондация "П.У.Л.С.", който е с капацитет 17 легла в момента е пълен. Две жени и техните деца вече са готови да напуснат центъра, но имат нужда от подкрепа. Тази подкрепа биха получили в Преходното жилище.

С ремонта на Преходнoто жилище ние даваме шанс на две майки и техните деца да започнат самостоятелен живот сега и на следващите хора, които имат нужда от спешна закрила и подслон! 

Помогнете ни сега! Нека заедно създадем първото Преходно жилище за пострадали от насилие в България. 

 

 

 

Новини и коментари

Основна снимка
Юлия Андонова
Дарения
 690  лв.

Целева сума
 7,200  лв.
Край на кампанията
27.06.2021
Дарители
16

Категория на кампанията : Човешки права

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "П.У.Л.С."

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  20  лв.
Radoslav  50  лв.
Боряна  50  лв.
Здравка Чавдарова-Небиева  50  лв.
Анонимен дарител  30  лв.

Инициатор

Основна снимка
Юлия Андонова

QR Code на кампанията

Преходно жилище - път към независим живот - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта