Всички кампании

Подкрепи Бъдеще за децата в следващата му стъпка


Кампания СТЪПКА НАПРЕД с „Бъдеще за децата”! 

Сдружение „Бъдеще за децата” стартира кампания за набиране на средства, дарения и доброволен труд, под надслов „Подкрепи Бъдеще за децата в следващата му стъпка”, с цел да изгради пространство, в което чрез методите на кинезитерапията (лечение чрез движение)  да помага на деца с Детска церебрална парализа и други двигателни нарушения. Този вид рехабилитация стимулира невромоторното и психическото развитие на децата, повишава тяхната самостоятелност, осигурява по-високо качество на живот и възможност за максимално социализиране на децата със специфични потребности. Заниманията могат да бъдат индивидуални и групови, съобразени с особеностите и способностите на всяко дете, чрез тях се  подпомага двигателната активност на децата със специфични потребности, развитието на грубата и фина моторика, координацията на движенията и ловкостта, тяхното обучение в дейности от ежедневния живот и т.н.

Ние, „Сдружение бъдеще за децата”, призоваваме граждани, организации и представители на бизнеса да се включат „Стъпка напред” и да ни подкрепите в усилията да създаваме и надграждаме специфична терапевтична среда и условия за децата с различни по вид и степен двигателни дефицити. 

Със събраните средства от кампанията искаме  да закупим: кушетка за масажи, модулна стълба, паралели, вертикализатор, проходилка, топки за рехабилитация, шведска стена, дюшеци, „сух басейн” с топки, велоергометър. 

Социалната услуга Цeнтър за социална рехабилитация и интеграция за деца – гр. Казанлък е почасова, с капацитет 25 деца. Към момента екипът работи с 38 деца със специални потребности и техните семейства.

Сдружение „Бъдеще за децата” предоставя услугата като държавно делегирана дейност от 2014 година, като външен доставчик с богат опит в работата с деца със специфични потребности.

„Малчуганите, които идват при  нас, ползват невероятни зали, които помагат умственото им развитие, личностното израстване, преодоляването на говорни и психо-емоционални затруднения. Центърът разполага с голяма зала за групова работа, където децата преминават през арт- и трудотерапия. Отделно - сензорна зала, която е пригодена специално за нуждите на нашите потребители и създадена благодарение на много хора в рамките на благотворителна кампания. Библиотеката на играчките, която все повече се ползва от децата и техните родители. Центърът има обособени кабинети за работа за провеждането на сесии с психолог, кабинети за работа с логопед и педагог. Залата за физическа активност и рехабилитация ще допълни услугите, които предоставяме за нашите деца и ще повиши ефективността на работата на специалистите. ”, споделя Мария Гинева, Изпълнителен директор на организацията.  

Новини и коментари

Основна снимка
Мария Гинева
Дарения
 20  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
31.03.2017
Дарители
1

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Закупуване на оборудване

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Михаил Замфиров  20  лв.

Инициатор

Основна снимка
Мария Гинева

QR Code на кампанията

Подкрепи Бъдеще за децата в следващата му стъпка - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта