Всички кампании

Да подкрепим една самотна майка да завърши образованието си!


Мирослава (името на жената е променено) е на 22 години от град Търговище, студентка във втори курс в специалност английска филология на Шуменския университет. Тя е самотна майка, учи и работи, за да издържа себе си и детето си. Много други млади майки учат и работят, нали? Мирослава е амбициозна и упорита и досега успява да се справи с разходите. Но само силен характер не е достатъчен. Тя няма да успее сама да завърши висшето си образование без подкрепа.

Младата жена напуска училище в 11-ти клас, когато се запознава с партньора си и забременява. Семейният живот обаче й носи много болка. Тя системно е унижавана и малтретирана. Живее в крайна нищета, защото мъжът й прибира всички пари от майчинството, за да залага на хазартни игри. Въпреки трудното си положение и изправена пред неизвестността, Мирослава намира сили да напусне тази „отровна” връзка. Заедно с детето си се подслонява при своите родители.

Ние от „Асоциация НАЯ” помагаме на Мирослава с консултации с психолог и социален работник от една година. С много усилия тя започна да изгражда живота си отначало. Младата майка се върна в училище и успя да завърши средното си образование. С дипломата от гимназия обаче беше трудно да намери работа, с която да осигури издръжката на себе си и детето си. Получаваше минимална заплата, а по време на кризата с COVID-19 остана без работа и никакви доходи.

Въпреки че нямаше пари, за да плаща за частни уроци, Мирослава залегна здраво над учебниците и сама се подготви за изпит по английски език. Получи добра оценка и стана студентка в Шуменския университет. Успяхме да платим първите й три семестъра.

Сега самотната майка има нужда от помощ, за да завърши висшето си образование. Трябват 1 500 лева, за да се платят 5 семестъра до края на обучението й.

Вашата подкрепа ще даде шанс на младата жена да си намери хубава работа и заедно с детето си да гради бъдещето си!

Благодарим Ви, че вярвате в Мирослава и всички силни жени като нея!

Новини и коментари

Основна снимка
Нина Николова
Дарения
 440  лв.

Целева сума
 1,500  лв.
Край на кампанията
10.03.2021
Дарители
6

Категория на кампанията : Човешки права

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение "Асоциация НАЯ"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  30  лв.
Анонимен дарител  5  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Simona  5  лв.
Анонимен дарител  100  лв.

Инициатор

Основна снимка
Нина Николова

QR Code на кампанията

Да подкрепим една самотна майка да завърши образованието си!  - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта