Всички кампании

ПОдЛЕЗНО - Научен подлез


София е град с над 1 200 000 жители, посещаван ежегодно от хиляди туристи. Търсейки своя модерен европейски облик, тя е успяла да съхрани и носи очарованието на типична за Балканите столица – разнолика, еклектична, динамична, наситена с възможности и изпълнена с живот. Но разхождайки се по софийските улици, ще се натъкнем и на места – като подлезите, които животът сякаш подминава. За съжаление голяма част от тях са потискащи със своите монофункционалност, неподдържаност и липса на сигурност.

Младежката инициатива „ПОдЛЕЗНО“ е създадена, за да експериментира в градската среда като предложи една нова интерпретация на подземните публични пространства, а именно – насищане на тези нетрадиционни обекти с културно-образователно съдържание. С художествено оформление на определена тематика, интерактивност  на арт инсталациите, графити изкуство подлезите ще се преобразят в уютни, по-оживени, безопасни и предпочитани мултифункционални пространства за онези, които живеят, работят и отглеждат децата си в града или просто го посещават.

Освен пряката физическа намеса се стараем да популяризираме и поддържаме тези пространства живи, организирайки разнообразни събития – например записи на песни, флашмобове, концерти, лятно кино, работилници за деца и др. Целта ни е да срещнем градските пространства и културата и по този начин да подпомагаме създаването на “градска култура” у жителите на столицата, но и на други населени места в страната.

От създаването на инициативата до момента сме реализирали успешно 4 проекта за творческо обновяване на подлези. Благодарение на дарителите на Платформата.бг, подкрепили апела ни "Филмовата лента", през месец септември 2016 год. първият подлез в България, посветен на седмото изкуство в света, беше открит. Ако разгледате галерията от снимки, ще се потопите в едно подлезно, филмово пътешествие и ще добиете по-ясна представа за нашата дейност.

Бъдещите планове на нашия млад и мотивиран екип са насочени към разширяване на дейността ни и обновяване на нови места -  под и над земята. Това могат да бъдат различни неподддържани места в града - междублокови пространства, детски площадки, университетски открити площи и др.

С конкретния апел имате възможност да дарите и да подкрепите нашия настоящ проект за Научен подлез. Този път науки като биология, химия, астрономия, физика и други ще се срещат и преплитат в една своеобразна подземна галерия, доказвайки, че науката може да бъде интересна и открита на най-необичайните места.

Ще се радваме да ни изпращате идеи, да се записвате като доброволци и заедно да превръщаме средата, в която живеем, в по-уютна и по-човешка!

Всички новини покрай инициативата и развитието на екипа може да следите на www.podlezno.com , както и на www.facebook.com/podlezno. Разбира се може да ни пишете имейл на podlezno@gmail.com.

Новини и коментари

Основна снимка
Юлия Иванова
Дарения
 565  лв.

Целева сума
 1,000  лв.
Край на кампанията
07.09.2017
Дарители
8

Категория на кампанията : Култура / изкуство

Правен статут: Неформална група

Даренията ще получи: ПОдЛЕЗНО

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  25  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Велико Минков  60  лв.
BoBo Velev  300  лв.

Дар за дарители


Дарете 10 лв. и ще получите:
Нестандартни картички - с най-добрите
снимки от досегашните ни проекти!

Общо 1 дара са осигурени.
Количеството е изчерпано.
 

Дарете 20 лв. и ще получите:
Мини сгъваемо касетофонче - страхотен
подарък за деца, който може да се
използва и за касичка!

Общо 1 дара са осигурени.
 

Дарете 50 лв. и ще получите:
Уникални ръчно изработени играчки за
елха и украса от осветителни крушки

Общо 1 дара са осигурени.
 

Дарете 100 лв. и ще получите:
DVD с клипа на авторската песен на
ПОдЛЕЗНО "Някой ми каза" с непоказвани
досега кадри зад кулисите - от
заснемането на клипа. Като бонус ще
включим видеа от създаването на
всичките ни подлези и много готини
снимки! :)

Общо 1 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Юлия Иванова

QR Code на кампанията

ПОдЛЕЗНО - Научен подлез - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта