Всички кампании

Да опазим Синеморец от бетона!


Имаме нужда от вашата подкрепа, за да спасим Синеморец и едни от последните незастроени места по Черноморието! За да можем да обжалваме Общия устройствен план, трябва да имаме собственост, дори и на малък имот!

От юни 2020 г. вече се строи сграда на поляните с емблематичната гледка от “Корабите” към устието на Велека, въпреки че мястото е в природен парк Странджа, две защитени зони от “Натура 2000”, а общината чака устройствения си план. Въпреки жалбите, строежът продължава, а още 31 сгради имат разрешителни от община Царево.

Новият общ устройствен план на Царево не трябва да предвижда още застрояване на крайбрежието на Странджа. А ако предвижда, трябва да можем да го атакуваме в съда. Това обаче няма как да се случи без вас. Съгласно решение на Конституционния съд, Общият устройствен план би могъл да се обжалва от заинтересовани страни, каквито са собствениците на имоти. С подкрепата на над 1100 граждани през 2020 г. успяхме да накараме властите да изтеглят за преработване проекта за такъв план, тъй като той предвиждаше още много бетон по най-южното българско Черноморие - както и удвояване застроената площ в землището на Синеморец.

Рано или късно, Общият устройствен план ще бъде приет - той е нужен, за да се знае какво строителство в община Царево е разрешено и какво не. Но ако проектът отново не е благоприятен за природата, трябва да можем да го обжалваме! За тази цел решихме да се опитаме да купим малък имот в община Царево и това да ни превърне в заинтересована страна - дори и минимална площ ще ни даде такива права на собственик, каквито не притежаваме до момента като гражданска организация, настояваща да се спазват законите!

Гарантираме, че ако успеем с граждански дарения да закупим имот до Синеморец, той няма да бъде застрояван и ще бъде управляван по природосъобразен начин - това ще бъде ангажиментът на Сдружение за изследователски практики към всеки, който дари сума за закупуване на такъв имот. А ако не успеем да съберем пари за малък имот в околността, ще използваме средствата за юридически действия за каузата.

Дарете, за да можем да запазим последните незастроени места по Черноморието!

Новини и коментари

Основна снимка
Вера Стаевска
Дарения
 1,571  лв.

Целева сума
 24,000  лв.
Край на кампанията
16.01.2022
Дарители
34

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: инициативата "Зелени закони" на Сдружение за изследователски практики

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Тереза Златешка  50  лв.
Валентин Кирв  20  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Канче с логото на кампанията

Общо 100 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Вера Стаевска

QR Code на кампанията

Да опазим Синеморец от бетона! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта