Всички кампании

Да помогнем на Багира


Багира е едно от многото бездомни животни, които кръстосват улиците на София нощно време. В неделя, на 26-ти май вечерта, е била прегазена от преминаващ автомобил в столичния квартал Христо Ботев. Случайни минувачи видели превиващото се от болка животно и сигнализираха на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Багира беше приета по спешност във Ветеринарна клиника Нова, които реагираха на момента. При прегледа се установи, че кучето е с множество наранявания и с опасност за живота. Пикочният мехур беше разкъсан и се наложи незабавна операция. Лекарите откриха също така травми на двата задни крака: изкълчена тазобедрена става на единия и неврологичен дефицит на другия.

Има съмнения и за травма на врата, която може да е причина за нарушена инервация.

Никой не заслужава подобна участ, а най-малкото възрастно животно – Багира е на около 12-13 години. Влачила се е по улицата преди да я намерят и е била изключително стресирана заради болката. Благодарение на подадения сигнал и бързата намеса на лекарите, кучето ще живее. Дори и най-малкото забавяне можеше да коства живота на Багира.

Полагаме непрекъснати грижи за кучето, предстои и операция на изкълчения крак. Досега лечението и операцията струват 1300 лв., а предстоящата операция и следоперативното лечение ще струват още 700 лв. Необходими са ни 2000 лв., за да дадем на Багира шанс за нов живот и достойни старини!

Основна снимка
Радостина Михайлова
Дарения
 720  лв.

Целева сума
 2,000  лв.
Край на кампанията
02.07.2019
Дарители
18

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация "Четири лапи"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Bozhana Carrillo  50  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  300  лв.
M G  20  лв.
Borislava Borislavova  20  лв.

QR Code на кампанията

Да помогнем на Багира - Платформата
Платформата.бг © 2019. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!