Всички кампании

Помогни на Софи! Подкрепено от Броудком (BROADCOM)


София се ражда преждевременно в 29 г.с. в депресивно състояния с тегло от едва 1300 грама. От 5-месечна възраст започва интензивна рехабилитация във Варна и София за предотвратяване на двигателно изоставане.

Въпреки редовните посещения в различни центрове, Софи изостава в двигателното си развитие и на 10-месечна възраст е диагностицирана с „Детска церебрална парализа – спастична квадрипареза“.

Сега Софи е на 5 г. и все още няма добър контрол на главата, не може да седи, ходи и обслужва самостоятелно.От септември 2021 г. до юни 2022 г. Софи и родителите й заминават за детската болница в Бостън, САЩ, където са проведени консултации с ортопед, невролог, физиотерапевт и логопед.Още на първия преглед ортопедът установява начална фаза на луксация на двете тазобедрени стави и детето е включено в програма за следене на състоянието. Изработени са ортези и е поставен ботокс на двете крачета.След завръщането в България, Софи е редовно проследявана от ортопед. През юли 2023 г. детето е насочено за консултация в Ортопедична болница „Шпайзинг“, Виена, където се потвърждава, че Софи е показана за реконструкция на двете тазобедрени стави.

Операцията трябва да се извърши най-късно през октомври 2024 г., за да не се усложни състоянието на детето. НЗОК отказва финансиране на лечението в Австрия с мотив, че може да се извърши и в България, въпреки че операцията във Виена ще е по-щадяща, тъй като ще е едновременно и на двете стави. Получената оферта за операция на двете стави е на стойност 23 890 евро. В тази сума не се включват разходите за 6 седмици престой, изработване на шини и рехабилитация.

Сумата за съпътстващите разходи ще бъде калкулирана на по-късен етап и ще бъде добавена в целта на кампанията

 

Новини и коментари

Основна снимка
Росен Стоянов
Дарения
 11,803  лв.

Целева сума
 46,586  лв.
Край на кампанията
14.09.2024
Дарители
27

Категория на кампанията : Лечение / рехабилитация

Правен статут: Физическо лице

Даренията ще получи: София Росенова Стоянова

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  50  лв.
Анонимен дарител  150  лв.
Мирослава Бельова  20  лв.
Екатерина Тьокова  10  лв.
Senem Asenova  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Росен Стоянов

QR Code на кампанията

Помогни на Софи! Подкрепено от Броудком (BROADCOM) - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта