Всички кампании

Помогни на бездомни и крайно бедни хора в Пловдив!


Проектът „Обяд за ближния“ е дългосрочна инициатива на „Каритас Витания”, която се реализира в Хуманитарния център на организацията в гр. Пловдив. Услугата предлага системно подсигуряване на хранителни пакети за хора с различни здравословни проблеми, поради което не са в състояние да готвят; за бездомни хора или такива, живеещи в крайна бедност; за граждани в пенсионна възраст, които нямат условия да готвят или трудно осигуряват прехраната си.

Мисията се подкрепя по няколко направления. На първо място, стои личното дарение на всички човеци, с огромни сърца. Голямо съдействие е и платформата за доброволчество и добротворчество „Time Heroes“, чрез която се набират продукти и ваучери от различни краища на страната, а те, на свой ред, се доставят до Пловдив чрез спедиторски фирми. Включват се също много бизнес предприемачи и фирмени колективи.

В проекта кампанийно се включват и търговски вериги на територията на града, които поставят специализирани кошници в обектите си. В тях клиентите директно могат да оставят продукт по желание, който ще бъде придвижен до офиса на хуманитарния център.

Пакетите се предоставят на хората в нужда два пъти месечно – през вторник, от 11:00 до 12:30 часа. Съдържанието на пакетите е разнообразно. Те включват консервирани готвени храни, лютеница, хляб, сладко, кроасани, вафли, бисквити, прясно и кисело мляко (UHT), кашкавал, сирене и други продукти със срок на годност поне един месец или готови за директна консумация.

Новини и коментари

Основна снимка
Мария Чепишева
Дарения
 1,395  лв.

Целева сума
 11,000  лв.
Край на кампанията
31.12.2024
Дарители
7

Категория на кампанията : Бездомници

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Каритас Витания

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Емилия Сангалова  10  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  5  лв.
Анонимен дарител  200  лв.
M  40  лв.

Инициатор

Основна снимка
Мария Чепишева

QR Code на кампанията

Помогни на бездомни и крайно бедни хора в Пловдив! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта