Всички кампании

ДА ПОДКРЕПИМ СЕМЕЙСТВОТО НА СУШ (АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ)


От 14 май 2023 година, нашият приятелски кръг остана с 1 приятел по-малко. Александър Димитров (Суш), номер първи в нашия клас, нашето най-добро момче си тръгна внезапно и неочаквано. Тръгна си не само от нас, но и от своите 4 момичета – жена му Мария и техните 3 дъщери. Трите момичета са още съвсем невръстни и тепърва ще имат нужда от сериозна подкрепа. Най-сериозната трудност, пред която е изправено семейството е тежкото заболяване на едно от момичетата. Симона е родена с възможно най-тежката форма  на Детска церебрална парализа и се нуждае от постоянни грижи и специализирано оборудване, което да осигури на момиченцето достъпна среда. Всички знаем теоритично нечовешката ситуация, в която са поставени децата с увреждания в България. Липса на каквато и да е подкрепа от страна на държавата, непосилните цени на услуги и оборудване за хора в неравностойно положение. Суш и Мария познават тежестта на това родителство от първо лице. Суш и Мария винаги са работили усилено, никога и за нищо не са потърсили дори елементарна помощ, грижата за Симона и другите 2 момичета са поемали изцяло сами и с цената на много лишения и за тях и за другите две момичета, с цената на денонощни къртовски усилия и постоянна упорита работа. Сега Мария остава сама. Абсолютно неотложно необходими са: 

  • Нова специална  функционална количка – Симона е израснала старата 7 годишна количка
  • Допълнително оборудване улесняващо елементарния достъп до битови уреди – тоалетна, баня и др.
  • Приспособление за изкачване на стълби – към момента Мария качва и сваля Симона сама, на гръб до 6тия етаж, където живеят и нямат асансьор.
  • Необходимо е да се осигури редовен преглед до клиника в Германия за да се оцени настоящото състояние на детето и да се препоръча подходяща рехабилитация. Симона не е посещавала клиниката вече 3та година.
  • Първоначално подпомагане на ежедневните нужди на семейството, докато нещата се наместят. Мария е сериозен научен работник с постоянна и тежка работа, но със сигурност има необходимост от първоначална подкрепа, докато се съвземе от неочаквания удар и загуба.

Нека да подкрепим Мария и нейните 3 дъщери. Нека дадем рамо на Мария, която винаги е работила, грижила се и се е борила за семейството си. Нека осигурим на Симона най-елементарните средства за да се придвижва, да общува, да живее. Нека се погрижим за тях така, както до този момент полагаше усилия татко им. Ние сме на ход.

Новини и коментари

Основна снимка
Фани Давидова
Дарения
 47,518  лв.

Целева сума
 40,000  лв.
Край на кампанията
20.09.2023
Дарители
214

Категория на кампанията : Деца и възрастни с увреждания

Правен статут: Неформална група

Даренията ще получи: Мария Енева Бакалова чрез фондация BCause

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  30  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Димитър Делчев  200  лв.
Анонимен дарител  200  лв.

Инициатор

Основна снимка
Фани Давидова

QR Code на кампанията

ДА ПОДКРЕПИМ СЕМЕЙСТВОТО НА СУШ (АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ) - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта