Всички кампании

Една мечта се сбъдна! Подкрепете ни заедно да умножаваме доброто!


Ние сме ‘Доброволците на Св. Георги’ и нашата мисия е да умножаваме доброто в света чрез милосърдие, грижа и съпричастност към болни и нуждаещи се и да ги подпомагаме в старанието им да подобрят положението си.

Вече повече от две години и половина подкрепяме болни, събираме, готвим и раздаваме хляб и храна, помагаме за социално–битови и здравни въпроси. Осигуряваме храна три пъти седмично, без никакво прекъсване, независимо от сезона или броя налични доброволци - над 3 500 ястия и над 1 600 хляба всеки месец. Не поставяме никакви условия (религия, образование, пол, други) към доброволците, дарителите или хората, подкрепяни от дейността ни. Можете да ни гледате на живо всеки вторник, петък и неделя от 18.30 ч. във Фейсбук страницата ни. Заповядайте и на място: до метростанция „Медицински университет” (Линия М3) вляво от арката на Александровска болница. 

С Божията помощ и подкрепата на милосърдни дарители се сбъдната мечтата - купихме камионче за топла храна! Извършихме всички необходими регистрации и вече готвим и раздаваме топла и прясна храна от него. Особено в зимните месеци нуждата от топла храна е много голяма. Има различни начинания в тази посока, но те са обикновено свързани с даден празник или повод, а хората имат нужда от грижа постоянно. Ние не сме прекъсвали дейността си от самото начало преди почти две години и все повече нуждаещи се хора идват за подкрепа.

За да продължим напред, са ни нужни склад и кухня-майка с фурна (в камиончето готвим само на газов котлон в казан), за миене на казаните и посудата ни (в момента нямаме къде да го правим), ще трябва да извършим ремонт, регистрация и обзавеждането на помещенията (хладилници, фризери, умивалници, уреди, посуда и прибори за готвене), при възможност и с оглед постоянно повишаващите се цени искаме да закупим по-голямо количество трайни храни за готвене - варива, консерви. 

Търсим подкрепа за ремонт, дооборудване, регистрация на склад и кухня-майка с фурни за топла храна, закупуване на обзавеждане (хладилници, фризери, умивалник, рафтове, посуда и прибори за готвене), снабдяване с трайни храни за готвене и за предоставяне на храна на нуждаещи се.

Защо го правим? На едно от раздаванията на храна и дрехи дойде бездомен човек, без обувки, беше буквално бос. Като си тръгваше, беше обут, облечен, с храна, плачейки и бъбрейки смутено благодарности. Всички бяхме щастливи – и той, и ние. Особено един от ‘Доброволците на Св. Георги’ – този, чиито обувки бездомният беше обул.

Този призив е за теб, ако ти си:

Човек, който се храни, облича и има дом

Човек, който не е безразличен

Човек, който би се включил и впоследствие в дейностите ни

Такъв човек, който ще се радва да дойде заедно да отпразнуваме закупуването на камиончето за топла храна и да подаде купичка супа на подкрепяните! И по-практично – човек с достъп до интернет, мобилно устройство, ползвател на социални мрежи, може би такъв, който вече е бил съпричастен към дарителска кауза, ползва банкова карта и най-вече: със сърце, туптящо и за хората в нужда. 

Очакваме те!

Потърси ни, дори само за да си поговорим и да се запознаем. Вярваме, че има защо!

Новини и коментари

Основна снимка
Доброволците на Свв. Георги Фондация за общественополезна дейност
Дарения
 9,561  лв.

Целева сума
 25,000  лв.
Край на кампанията
30.04.2024
Дарители
33

Категория на кампанията : Бедствия / кризи

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Доброволците на Свв. Георги

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  200  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Служителите на Paysafe  1,393  лв.
Анонимен дарител  20  лв.
Анонимен дарител  2  лв.

Дар за дарители


Дарете 100 лв. и ще получите:
Благодарност писмена

Общо 150 дара са осигурени.
 

Дарете 1000 лв. и ще получите:
Обяд заедно с Доброволците на Свв.
Георги и незабравим, специален гост

Общо 15 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Доброволците на Свв. Георги Фондация за общественополезна дейност

QR Code на кампанията

Една мечта се сбъдна! Подкрепете ни заедно да умножаваме доброто! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта