Всички кампании

Проект Северозапад


Проект Северозапад е млада организация, която иска да създаде социално предприятие и да осигури здравна и социална грижа за възрастни хора в района на Мездра. По-конкретно да доставя храна, да наема домашни помощници, медицински сестри и социални асистенти за поне 250 стари хора.

Знаете, Северозападна България е бедна, хората там - безработни и лишени от надежди. Младите търсят работа другаде, възрастните... те просто се опитват да свързват двата края. Ние пък вярваме, че всеки има право на достоен живот. Особено хората, оставени на доизживяване. Затова решихме да направим нещо. И то точно там - в Северозападна България.

Вече започнахме!

До началото на октомври успяхме да организираме безплатни прегледи за възрастни хора в селата, благодарение на дарителите на Фондация BCause. Стартирахме и предоставяне на услуга "Помощ в дома" за възрастни хора. А от ноември, благодарение на дарители ще осигурим частично покриване на такси за възрастните в най-тежко социално положение за зимните месеци - да донесат дървата за огрев и да разпалят печката, да им купят и донесат лекарства, да помогнат с домакинството.. 

В началото на месец октомври 2017 започна ремонт на сградата, в която ще се помещава социалната кухня. Вече сме готови с ремонта на покрива. До момента сме осигурили дарени материали за ремонта от WIenerberger, PipeLife, Shneider Electric и други, както и финансови дарения от частни и корпоративни дарители. 

 

В края на октомври Фондация "Проект Северозапад" спечели и проект пред TELUS INTERNATIONAL за оборудване на работилница за сувенири, предстои ни до края на годината да започнем дейността си. 

От началото на месец декември се грижим за повече от 20 възрастни и самотноживеещи хора в села от Община Мездра. Средствата за нашите домашни помощници са осигурени от  дарители. Това позволява да осигурим заплащане на трудов договор за помощниците и ежедневна грижа в зимните месеци за възрастните хора. Техните истории можете да намерите на: https://www.severozapad.net/our-stories.html 

Средствата, които са ни необходими са за да довършим ремонта на бъдещата кухня и за осигуряване на заплащането на домашните помощници в селата. 

severozapad.net

Дарения
 2,353  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
18.05.2018
Дарители
14

Категория на кампанията : Трета възраст

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация Проект Северозапад

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  10  лв.
Анонимен дарител  300  лв.
Теодора Петрова  50  лв.
Анонимен дарител  50  лв.
Мая Пешева  100  лв.

QR Code на кампанията

Проект Северозапад - Платформата
Платформата.бг © 2018. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Search

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Прочети повече