Всички кампании

Дарете топъл обяд за Иво и още десет младежи


Срещнахме Иво, когато беше на 12 в Центъра за настаняване от семеен тип "Изгрев", гр. Варна. Тогава той беше едно малко, уплашено момче, но очите му бяха пълни с надежда. Мечтаеше да стане готвач, за да нахрани всички деца, израснали без семейства, без майки и баби, които да им готвят вкусна и топла храна. 

На всяко съботно доброволческо ателие все така ентусиазиран ни питаше дали вече е достатъчно голям, за да работи в Социалната Чайна.  И когато навърши 15 прекрачи прага ни, с широка усмивка, нетърпелив да сбъдва мечтите си.

В началото му беше трудно да бъде редовен на работа, да изслушва колегите си и да си учи уроците.

С помощта на ментора си и целия екип на Чайната, 3 години по-късно, Иво  успя да завърши училище и започна  стажа в голяма IT компания. Не стана готвач, но продължи да се бори за мечтата си, а именно: да приготвя топла храна за деца без семейства.

Това е историята на Иво.

В момента в Социалната Чайна работят още 10 младежи със сходни съдби.

Нашата обща цел е да осигурим изхранване на нашите младежи, на които осигуряваме работа в Чайната от години, където се учат на самостоятелност и трудови навици. Една част от тях са самостоятелно живеещи, без подкрепата на семейство.

През зимния период, предвид нарастващите разходи за режийни, забелязваме, че младите хора като Иво нямат достатъчно средства и основно се хранят с бърза и нездравословна храна, а понякога дори не се хранят.  Една част от тях, вследствие на нездравословния си начин на живот, често боледуват.

Към настоящия момент и предвид продължителната пандемия нямаме възможност нито да им увеличаваме заплатите, нито да им осигурим здравословна, питателна храна, от която имат нужда в подрастващата възраст.

Затова, бихме искали да ги подкрепим като им осигурим топъл обяд, приготвен от самите тях с помощта на професионални ни готвачи.

С набирането на сумата от 5 000 лв. вие ще ни дадете възможност да предоставим вкусно и здравословно хранене на нашите момичета и момчета през цялата зима.

Дарете за нашата кауза и бъдете част от мечтите на Иво и още 10 младежи като него.

Подарете им усещане за семейство, дом и уют.

Можете да подкрепите кампанията с дарителски SMS с текст DMS SUPA на номер 17 777 за трите мобилни оператора

 

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Новини и коментари

Основна снимка
Десислава Джипова
Дарения
 2,394  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
24.12.2021
Дарители
37

Категория на кампанията : Деца в риск

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация 'Социалната Чайна'

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  100  лв.
Анонимен дарител  108  лв.
Емилия Благоева  5  лв.
Нели Керемидчиева  50  лв.
Анонимен дарител  30  лв.

Инициатор

Основна снимка
Десислава Джипова

QR Code на кампанията

Дарете топъл обяд за Иво и още десет младежи - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта