За "Платформата"

"ПЛАТФОРМАТА" (platformata.bg) e инструмент за набиране на дарения. Създадена от Фондация BCause (Бикоуз в помощ на благотворителността).

Чрез "ПЛАТФОРМАТА" можем да провеждаме благотворителни кампании и да набираме онлайн дарения. Има пълна интеграция с Facebook, Twitter, LinkedIn и Google+.

Можем да даряваме онлайн - през системата Борика или през Pay Pal, и по банков път – през дарителската сметка на Фондацията, с практически всички видове български и международни карти. За направените дарения в „ПЛАТФОРМАТА" можем да ползваме данъчни облекчения.

0 лева за включване в "ПЛАТФОРМАТА". Инициаторите на кампании не плащат никакви такси. Дарителите също не плащат никакви такси на "ПЛАТФОРМАТА". Фондацията удържа 5% от средствата, дарени за всяка кампания, когато превежда парите на получателя. Тези средства се използват за поддръжка на онлайн платформата, комуникации с потребителите, плащане на банкови такси.

Много от вашите въпроси ще намерят отговор в секцията "Как работи?". Ако имате още въпроси - пишете ни.

"ПЛАТФОРМАТА" е развиваща се услуга. Ако имате идеи за нейното подобрение - свържете се с нас.

История

"ПЛАТФОРМАТА" се появява почти десет години след първата услуга на Фондация BCause ("Помощ за благотворителността в България") за онлайн даряване.

2005 декември
Фондация BCause (тогава "Помощ за благотворителността в България") вгражда в сайта си модул за онлайн даряване през системата ePay. Започва да набира дарения за 9 общественополезни каузи в социалната сфера и екологията.

2011 септември
Дарителската платформа на Фондация BCause (тогава "Помощ за благотворителността в България") е интегрирана услуга в сайта на фондацията www.bcaf.bg под надслов Да даряваш е чудесно! Ползва се от повече от 50 организации годишно. Апелите на нестопански организации и публични институции са разделени в 9 категории – здравеопазване, образование, деца, лишени от родителска грижа, хора с увреждания, стари хора, защита на околната среда, благотворителни събития, човешки права и местни общности. Профилите съдържат информация за апела и работата на организациите, за техните бенефициенти, финансовата цел на кампаниите им, снимков и видео материал, и бутон за даряване.

Дарителската платформа дава възможност на дарителите да даряват онлайн, по ведомост, по банкова сметка, с DMS (за апелите, които имат дарителски номер), да станат доброволци.

Старата дарителска платформа в сайта на Фондацията беше разработка на eBG.bg. С тях успешно поддържахме платформата за онлайн дарения повече от две години, както и две издания на благотворителния ултрамаратон "1000 Balkan Charity Challenge". На 1 декември 2013 година eBG.bg преустановиха работа. След тази дата онлайн даренията бяха правени през собствен виртуален ПОС на Фондацията в Уникредит Булбанк.

2014 януари
Започнахме да подготвяме отделянето на Дарителската платформа в самостоятелен сайт, с повече възможности за даряване, с по-голяма свобода на потребителите да създават каузи и да ги управляват, обърнат към по-широк кръг потребители и апели. Анализирахме както собствения си опит, така и постиженията на англоезичните сайтове за онлайн даряване (crowdfunding).

2015 май
"ПЛАТФОРМАТА" е онлайн от пролетта на 2015 година. Тя предлага повече от възможността да даряваме за благотворителни апели. Потребителите могат активно да предлагат нови апели, да канят поддръжници и дарители. Всеки потребител има акаунт, през който може да следи своята дарителска активност.

Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта