Как работи "Платформата"?

КАК става ДАРЯВАНЕТО?

Как мога да даря?

Можете да дарите по няколко начина - както Ви е удобно:

- онлайн, с кредитна или дебитна карта, през системата Борика към ПОС терминала на Фондация BCause ("Помощ за благотворителността в България") в Уникредит Булбанк

- онлайн, с кредитна или дебитна карта, през Pay Pal

- по банков път – през дарителската сметка на Фондация BCause
Забележка: Плащането не се отразява веднага в профила на каузата. Тази плащания се отразяват веднъж седмично.

- онлайн - дарение с КАФ Америка
От началото на декември 2018, по силата на споразумение между Фондация BCause и КАФ Америка (CAF America), американските данъкоплатци могат да извършват дарения в Платформата.бг директно към американската CAF America. CAF America е регистрирана 501 (с) 3 организация и даренията към нея се ползват от данъчно облекчение за дарение.

- През iCard дигитален портфейл
Българската финтех компания iCard и BCause си сътрудничат, за да предоставят безплатен и удобен метод за даряване на средства за всички благотворителни каузи на BCause – дарения чрез мобилното приложение iCard. iCard обединява усилията си с BCause в дългосрочна перспектива.
Дарението чрез дигиталния портфейл iCard се изпраща за секунди, в няколко лесни стъпки: потребителят избира „Каузи“ от главното меню на iCard, посочва благотворителна организация, въвежда сума по избор и изпраща дарението. При дарението чрез iCard не се прилагат такси – нито за дарителя, нито за приемащата страна. Цялата изпратена сума постъпва мигновено по сметката на BCause в iCard, чието обслужване също е напълно безплатно.
Няма изискване за минимална стойност на дарението. То може да бъде направено от всяка точка на света, по всяко време на денонощието.

КАК се прави Кампания?

Какво е Кампания?

Кампаниите се създават с цел набиране на средства за важни лични или обществени нужди, в подкрепа на благотворителна кауза. Например: Медицинско лечение или рехабилитации, обучение, извънредни ситуации, участие в международни конкурси и други наистина важни причини. Примери за каузи са "Искам бебе", "Да помогнем на Калия да учи", "Заедно в Непал" и т.н.
Създаването на Кампания на практика Ви дава възможност да създадете собствена страница в рамките на Платформата, в която да качвате снимки, видео и която можете да управлявате, редактирате и да следите отчетите за даренията.

ЗАЩО и КАК да се регистрирам?
КАКВО е личен потребителски профил?

Защо да се регистрирам?

Регистрацията Ви е необходима, за да изпoлзвате всички услуги на „Платформата“. Без регистрация можете да разглеждате каузите и да дарявате.

Редовно дарителство

Какво е „редовно дарителство“?

Кампаниите са чудесни, но временни, а нуждата от благотворителната дейност е постоянна. Всеки месец трябват социални работници, наем, материали, учители или други специалисти. В тази секция организациите се представят с основната си дейност и набират средства за текущите си дейности, които правят тяхната помощ за хората възможна.

Страница на фирма

Какво е ''страница на фирма''?

Услугата улеснява еднократни и периодични акции на компаниите за набиране на средства за подкрепени от кампанията каузи, насочени основно от (но не ограничено до) техните служители, партньори и клиенти. Дава възможност за добавяне на онлайн възможност за даряване в допълнение към традиционните кутии за дарения, за брандиране на подстраницата и лесно разпространение на новини и информация.

Други въпроси

Какво означава ''УСПЕШНА'' кампания?

Печатът "УСПЕШНА" се появява автоматично върху кампанията, когато бъде достигната финансовата й цел. Това не води до прекратяване - кампанията остава отворена за дарителите до изтичане на нейния срок.
Печатът "УСПЕШНА" може да бъде поставен върху кампанията в още един случай - от администратор, когато част от парите са набрани по други начини, извън Платформата, и така е постигната финансовата цел.

Още идеи?

Благотворително събитие в Платформата?

"Платформата" може да бъде Ваш незаменим помощник в организирането на благотворителни събития. Събитията могат да бъдат най-различни - рождени дни, концерти, изложби, спортни мероприятия, празненства и др.

Създайте Кампания по случай рождения си ден. Поканете всичките си приятели и познати, вместо да ви донесат подаръци, да дарят на избраната от Вас кауза. Или създайте Кампания, свързан с благотворителен концерт или изложба.

"Платформата" улеснява Вашите дарители да направят онлайн дарение. Това е възможност да дарят дори и онези, които не могат да присъстват, а искат да Ви подкрепят.

Примери за събития, които успешно са използвали "Платформата" са 1000 километровия маратон от София до Букурещ, Благотворителната изложба за набиране на средства за земетресението в Непал и др.

Имайте предвид, че като организатор на събитието, Вие поемате отговорността за организацията и провеждането на цялото събитие, неговото популяризиране и финансово обезпечаване.

Не намирате нужния отговор?

Готови сте да създадете кампания?

Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта