Всички кампании

Подай ръка сега срещу COVID-19


Eдна нова инициатива на фондация „Ела и Ти”, с която искаме да подадем ръка в точния момент. Инициативата ни е в две посоки:

*Помощ на нуждаещи се в условията на извънредно положение

Ние сме екип от шестима доброволеца, на територията на гр. София. Към нас се присъединиха и доброволци от Варна и Ямбол. От 16 март, когато стартирахме инициативата си, пръво в София, получаваме сигнали от и за хора в неравностойно положение, които имат нужда от помощ. Това са самотни, болни, възрастни, хора с различна степен на увреждания, социално слаби. Ние можем да за един месец да окажем подкрепа, според нуждите на 15 човека. Помощта, която оказваме е събиране на помощи като хранителни продукти, защитни средства; помощ при пазаруване, придружаване до места, където се оказват спешни медицински услуги. За да не се получава струпване на хора, съгласно приетите в страната извънредни предпазни мерки, събирането на помощи и посещението на адреси, правим с личните си автомобили, а за координация и събиране на сигнали използваме личните си мобилни телефони. Часовете и дните на събиране на дарение се обявяват на страницата на фондацията https://www.facebook.com/elaitifoundation  

Ние сме в контакт с общината, други НПО, специализирани центрове. До момента сме получили сигнали за 8 човека, на двама от тях помогнахме с пазаруване, за другите успяхме да съберем хранителни продукти, които им бяха предоставени на адрес.

*Подкрепа на хората в неравностойно положение и техните семейства.

Днес много хора останаха без работа, без доходи. Най-тежко засегнати от финансова гледна точка са семействата и хората с увреждания. В тези дни, в които те не могат да посещават и специализирани центрове, решихме да ги подкрепим, чрез създаването на работа, пригодена към специфичните им възможности. Заедно искаме да изработим игра за координация, като използваме чували от зебло. Приемаме и употребявани чисти такива чували, с цел усвояване на отпадъци и превръщането им в полезни и красиви вещи. Играта се състои от комплект от 15 парчета с размер 30 см х 30 см; ръчно обшити и нарисувани. Този комплект може да се използва за игра, както у дома, така и навън, без възрастови ограничения. С изработването на играта ще подпомогнем две семейства в Малко Търново. Продажната цена един комплект ще 40 лв. Комплектът ще може да се допълва, при желание чрез закупуването на отделни бройки квадрати, на единична цена от 3 лв/бр. С получените средства ще бъдат бъдат подпомогнати семействата, ангажирани с изработването и дейността на фондация „Ела и Ти”.

Живеем в трудни, непознати ни досега, времена на промяна. Днес, когато повече от всичко се иска да живеем С и ЗА другия, ние ПОДАВЕМ РЪКА СРЕЩУ COVID-19. Фондация „Ела и Ти” е позната с интересните си и различни инициативи за хора в неравностойно положение - посещение на трудно-достъпни места, екстремни преживявания, игри на открито. Обръщаме се към Вас за подкрепа в това наше начинание, която ще ни помогне да продължим да развиваме нашата дейност и в условия на криза, и да бъдем в помощ на повече хора

НЕКА БЪДЕМ ПРИЧИНАТА ЗА УСМИВКАТА НА ЛИЦЕТО НА ДРУГИЯ!

Новини и коментари

Основна снимка
Фондация Ела и Ти
Дарения
 2,330  лв.

Целева сума
 3,000  лв.
Край на кампанията
26.05.2020
Дарители
12

Категория на кампанията : Бедствия / кризи

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Фондация 'Ела и ти''

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  200  лв.
Анонимен дарител  40  лв.
Анонимен дарител  150  лв.
Анонимен дарител  40  лв.
Анонимен дарител  50  лв.

Инициатор

Основна снимка
Фондация Ела и Ти

QR Code на кампанията

Подай ръка сега срещу COVID-19 - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта